U čast svetog Vinka i ove su godine članovi PD Bundeka sudionicima priuštili obilje zadovoljstva organiziravši 20.-i po redu Vincekov pohod koji se održao u nedjelju 21. siječnja 2018. godine.

Put je započeo u Toplicama Sveti Martin te se krenulo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca, Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka gdje su domaćini priredili Vincekove obrede.

Na pohodu je sudjelovalo oko 3.700 ljudi od čega je bilo 500-tinjak djece te 100 planinarskih društava što je zaista rekordan broj.

 

Završetak pohoda i ove godine bio je u Sportskoj dvorani najsjevernijeg grada Mursko Središće. Sudionike je tamo dočekalo jelo i piće za čiju je pripremu zaslužna obitelj Goričanec.Vrijedne ruke članica Društva žena Mursko Središće ispekle su domaće kolače za sve ljubitelje slatkoga.

 

Sudionicima su pozdravne riječi uputili predsjednica PD Bundek Sonja Vršić i gradonačelnik Dražen Srpak koji je članovima Bundeka uručio Odluku o kupnji zemljišta za planinarski dom u Murskom Središću na razdoblje od 50 godina te je, isto tako, poklone uručio najmlađem i najstarijem sudioniku Vincekovog pohoda. Predsjednica PD Bundeka zahvalila se svim sudionicima, Gradu Mursko Središće na pomoći pri organizaciji, donatorima i domaćinima stajanki.

 

Članovi Planinarskog društva Bundek još jednom  su se pokazali kao odlični domaćini na ovom jubilarnom Vincekovom pohodu.