Učvršćivanje i proširivanje prijateljskih odnosa među različitim partnerima u oba mjesta, širenje prijateljskih veza među građanima, razvijanje kulturnih, gospodarskih, turističkih, sportskih i drugih odnosa sukladno tradicionalnom prijateljstvu Općine Narda i Grada Mursko Središće, a naročitom temeljem velikog broja Hrvata koji žive u Općini Narda, Grad Mursko Središće i Općina Narda 2014. potpisali su Sporazum o bratimljenju.

Grad i Općina Narda razmjenjuju informacije i usklađuju aktivnosti na široj i međunarodnoj i lokalnoj razini, podržavaju suradnju obrazovnih ustanova, kulturno umjetničkih društava, sportskih klubova i drugih organizacija.

U Općini Narda u subotu 16. rujna 2017. godine kulturno umjetničko društvo obilježilo je 30. godina postojanja pjevačkog zbora i 10 godina postojanja tamburaške sekcije. Kulturno društvo Narda iznimno je cijenjeno i uvelike se zalaže za očuvanje i njegovanje hrvatskog jezika i tradicijske baštine. Tamburaška sekcija pred godinu i pol ostala je bez voditelja i time je sekcija bila pred raspadom. Međutim, gradonačelnik Dražen Srpak ponudio im je pomoć voditelja tamburaške sekcije KUD-a „Mura“ Slavka Bregovića. Uz puno truda, vježbanja, ali prije svega velike motivacije voditelja i članova, tamburaška sekcija je napredovala, a uz njih i pjevački zbor. Predsjednik KUD-a „Mura“ Slavko Bregović u Nardu odlazi svaki tjedan, gdje sa tamburaškom sekcijom uvježbava nešto više od 2 i pol sata.

Gradonačelnik Dražen Srpak na svečanosti za sav njihov trud, volju, prijateljstvo  i za daljnji razvoj kulturno umjetničkog društva donirao 7.500,00 kuna za kupnju novih narodnih nošnji. Kao što je navedeno i u Sporazumu o bratimljenju gradonačelnik i načelnica usuglasili su se da će se zalagati za daljnje jačanje prijateljstva i međusobne suradnje.

Na prijedlog gradonačelnika, načelnica Općine Narda Krisztina Glavanics i predsjednik KUD-a „Mura“i voditelj tamburaške sekcije u Općini Narda, KUD-u „Mura“, u Općini Selnica i Općini Štrigova biti će nagrađeni sljedeće godine povodom obilježavanja Dana Grada.

Također, s obzirom što je Općinu Narda u posljednjih nekoliko mjeseci više puta zahvatilo veliko nevrijeme, grad će im ujedno pomoći sa 1.500,00 kuna za sadnju novih drveća i borova.