Hrvatska uživo u Centru za kulturu “Rudar”

U Gradu Mursko Središće 20. kolovoza 2009. godine održano je snimanje emisije Hrvatska uživo koju su vodili Tanja Tušek i Danijel Despot. Emisija “Hrvatska uživo” prvi je projekt kroz koji je prezentirana rudarska prošlost i običaji te turistička ponuda najsjevernijeg grada.

            U razdoblju od 10 godina, koliko je i prošlo od snimanja emisije “Hrvatska uživo”, grad Mursko Središće se u mnogočemu promijenio i dobio jednu drugu dimneziju življenja, te obzirom što je nedavno otvoreni novouređeni i rekonstruirani Centar za kulturu “Rudar”, voljeli bismo našim građanima javno prikazati emisiju “Hrvatska uživo” u Murskom Središću

            U stvaranju emisije “Hrvatska uživo” sudjelovalo je niz udruga s područja grada Mursko Središće i Međimuske županije, od Kulturno umjetničkog društva “Mura”, Društvo žena Mursko Središće, USR “Sport za sve” Mursko Središće, Rudarski zbor, Lovačko društvo “Zec”,Lovačko društvo “Mursko Središće”, Udruga Kalinka, Radioklub Mursko Središće, folklorna sekcija Osnovne škole Mursko Središće, vinari s područja grada, Udruga žena Križovec, Društvo žena Peklenica, ŠRD “Mura”, Gradski puhački orkestar Mursko Središće te brojni građani.

            Grad Mursko Središće organizira prikazivanje emisije Hrvatska uživo u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine u 17,00 sati u Centru za kulturu “Rudar”. Ovim putem pozivamo udruge, građane da dođu i prisjete se kako je to izgledalo 2009. godine.

(Grad Mursko Središće)