U srijedu, 17.10.2018. godine u 10.00 sati održana je Početna konferencija projekta „Svi u vrtić“ u dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Na konferenciji su prisustvovali: župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Zvonko Vrtarić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Kristijan Antolović, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, Nikola Hren, partneri na projektu: načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, dječji vrtić Belica, Loptica, Maslačak, Potočnica, Dječja mašta i Vrapčić, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, pročelnik Općine Šenkovec Nino Hren, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, predstavnice REDEA-e: Sandra Majsan i Petra Pavičić, predsjednici  mjesnih odbora i ostali uvaženi gosti. Početnu konferenciju vodila je voditeljica projekta „Svi u vrtić“ Mateja Novak koja je predstavila projekt kratkom prezentacijom. Pozdravni govor uzvanicima uputili su: gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, župan Međimurske županije Matija Posavec, a svaki od partnera na projektu se kratko predstavio. Općinu Mala Subotica predstavljao je načelnik Valentino Škvorc, Dječji vrtić Belica predstavila je ravnateljica Snežana Bence, Dječji vrtić „Loptica“ predstavila je pedagog Miljenka Župan, Dječji vrtić „Maslačak“ predstavila je ravnateljica Ivana Maltarić,
Dječji vrtić „Potočnica“ predstavila je ravnateljica Marija Molnar, Dječji vrtić „Dječja mašta“ predstavila je ravnateljica Grozdana Žagar, a Dječji vrtić „Vrapčić“ predstavila je zamjenica ravnateljice Jasmina Petković. Domjenak za sve uzvanike održao se nakon konferencije u Multimedijskoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

 

 

Grad Mursko Središće je kao nositelj prijavio projekt „Svi u vrtić“ u sklopu Poziva Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Broj poziva: UP.02.2.2.08 24.05.2018. godine., te se ovim putem zahvaljujemo REDEA-i na uspješno odrađenom poslu prijave projekta. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava; Kodi broj: UP.02.2.2.08.00470047 potpisani je 27.09.2018. godine između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao Posredničkog tijela razine 1,  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane, i Korisnika bespovratnih sredstava fonda Grada Mursko Središće. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt provodi Korisnik Grad Mursko Središće i sljedeći partneri:

  1. Općina Mala Subotica ,
  2. Dječji vrtić Belica ,
  3. Dječji vrtić „Loptica“, Čakovec ,
  4. Dječji vrtić „Maslačak“, Mursko Središće ,
  5. Dječji vrtić „Potočnica“, Mala Subotica ,
  6. Dječji vrtić „Dječja mašta“, Čakovec ,
  7. Dječji vrtić „Vrapčić“, Šenkovec .

Ukupna vrijednost projekta iznosi: 13.179.989,71 kuna. Trajanje projekta: 30 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora, 27.09.2018. godine. Cilj projekta je unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme 6 dječjih vrtića na području Međimurske županije s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života. Očekivani rezultati projekta su: 6 dječjih vrtića će unaprijediti uslugu i produljiti radno vrijeme, 90 odgojiteljica će kroz različite edukacije ojačati svoje kapacitete u radu s djecom, 80 djece će koristiti usluge produljenog boravka, 121 dijete će koristiti usluge poslijepodnevnog boravka, za potrebe produljenog i poslijepodnevnog boravka biti će zaposleno 22 odgojiteljice i stručni suradnici, 8 spremačica te 6 kuharica.

Projektom će se uz navedena zapošljavanja financirati: edukacije (Brain Gym edukacija, metodički pristup Nikola Tesla, edukacija za razvoj predčitalačkih i predmatematičkih vještina, edukacija folklorno stvaralaštvo, edukacija ekologija, edukacija zdrava prehrana i edukacija za psihologa), nabava opreme (oprema za razvoj predčitalačkih i predmatematičkih vještina, oprema za provedbu etno-eko programa, didaktička oprema, materijali za provedbu fine motorike i senzorike, opremanje kuhinja, vanjska igrala te oprema i sitni inventar), vanjski stručnjaci (stručnjak za provedbu novorazvijenog i verificiranog programa za razvoj fine motorike i senzorike, stručnjak za provedbu ranog učenja stranog jezika, stručni suradnik – pedagog, psiholog i logoped – mobilni tim za sve vrtiće partnere), prehrana djece u poslijepodnevnom boravku, predstave za djecu, studijska putovanja, troškovi administrativnog osoblja (voditelj projekta i asistent voditelja projekta) i promotivne aktivnosti i materijali.