Dječji vrtić „Pahuljica“  otvorio je svoja vrata na novoj lokaciji u najsjevernijem gradu. Proslava povodom otvorenja u organizaciji ravnateljice Snježane Doničar Zadravec i djelatnica Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i Dječjeg vrtića „Sunčeko“ iz Selnice održala se jućer, 17. veljače 2018. godine.

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Snježana Doničar Zadravec istaknula je kako otvorenje ovog vrtića posvećuje svojoj dragoj baki koja navršava devedeset godina.  Iskreno se zahvalila roditeljima djece koja pohađaju vrtić na iskazanom povjerenju i pomoći, svojoj obitelji, suradnicama – tetama, gradonačelniku Grada Mursko Središće Draženu Srpaku, ravnateljici Dječjeg vrtića „Maslačak“ Spomenki Cilar na međusobnoj suradnji, načelniku Općine Selnica Ervinu Vičeviću, vlasniku zgrade u kojoj se nalazi vrtić Damiru Žilavcu i svima prisutnima.

 

Grad Mursko Središće želi postati „Grad – prijatelj djece“ te iz svog proračuna izdvaja značajna sredstva za djecu iz područja grada pa se tako sufinanciranje dječjih vrtića od 01.01.2018. godine povećalo s 50% na 60%. Djeca vrtićke dobi također imaju besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće.  Isto tako, Grad već dvije godine za redom povodom novogodišnjih blagdana daruje djecu sa prigodnim slikovnicama. Sreća prati hrabre – a vi ste izuzetno hrabri. Želim vam puno uspjeha, smijeha, igre, zdravlja u ovom novootvorenom vrtiću i sretan sam što se naš grad razvija u pravom smjeru. – iznio je gradonačelnik Dražen Srpak.

 

Predstavnica roditelja Vjerana Tuksar zahvalila se tetama koje zajedno s njima roditeljima sudjeluju u odgoju i odrastanju djece i koje ih pripremaju za cijeloživotno učenje. Istaknula je kako se nada da će se ta dobra suradnja između djece, teta i roditelja nastaviti i u budućnosti.

 

Ravnateljica je, sa svojim kolektivom, počastila sve prisutne pjesmom, plesom, vedrinom i šalom sa nadom i željom da će ove prostorije novog dječjeg vrtića biti ispunjene ljubavlju, srećom i igrom mališana.