USUSRET VELIKIM OBLJETNICAMA-155 godina školstva i 10 godina Grada

Dvije velike obljetnice u našem Gradu!
    Škola će taj veliki i značajan jubilej obilježiti s tri projekta: izdavanjem monografije o OŠ Mursko Središće, kulturno- umjetničkim programom i Danom otvorenih vrata.
   Kulturno- umjetnički program bit će sastavljen od nastupa sadašnjih i bivših učenika i učitelja.

Bivši učenici, danas poznati glazbeni pedagozi, svoj će doprinos u programu dati u individualnim nastupima (violina, klarinet, flauta, klavir, truba) zatim u nastupima u komornim sastavima, tamburaškom sastavu i u vokalnoj grupi. Bivši učenici- recitatori predstavit će se u pojedinačnim i skupnim nastupima.
U programu su planirani i gosti, poznate umjetnice solo pjevanja pa se nadamo da ćemo na pozornici  vidjeti i čuti i Blanku Tkalčić i Lidiju Horvat- Dunjko.
   Cijeli tjedan bit će u znaku obilježavanja 155. godišnjice  škole, učenici, učitelji i roditelji  predstavit će se u raznim aktivnostima  na Danima otvorenih vrata. Cilj je prezentirati rad škole i aktivnosti čime se bave u slobodno vrijeme. Bit će izložbe slika, ručnih radova, cvijeća, prikaz raznih hobija i sl.
„Sve aktivnosti bit će posvećene 10. godišnjici Grada Mursko Središće“, riječi su vrlo angažirane ravnateljice škole Marijane Trstenjak.

   Grad nastavlja prošlogodišnje aktivnosti i program koji je bio upriličen za Dan grada, ali se želi sve podići na jednu organiziraniju i višu razinu.
U petak će sve biti u znaku svečane Sjednice Gradskog vijeća koja će i ove godine biti u TEAM-ovom restoranu „Cimper“. Svi graðani pozvani su na tu svečanost kako bi  u što većem broju, u zajedništvu,  proslaviti 10- godišnjicu našega Grada.
U subotu u prijepodnevnim satima u Gradskom parku bit će radionice, Mali dječji festival, nastupat će djeca iz vrtića i OŠ. Naš maratonac Krešo Levačić simbolično će pretrčati kroz sva gradska mjesta i na taj način ih povezati.
Subota poslijepodne rezervirana je za 2. utrku Gradom. Start i cilj će biti na nogometnom igralištu NK „Rudar“ pa se mole graðani da se u što većem broju uključe u utrku od 10 km ili 2.4 km.To mogu učiniti unaprijed na prijavnicama koje se nalaze na web stranicama Grada.  Očekuje se velik broj učesnika iz svih krajeva Lijepe naše, a moramo spomenuti da je najveći doprinos u organizaciji ovogodišnje utrke dao naš maratonac Krešo.
Navečer u subotu udruge mladih s područja Grada organizirat će rock koncert na kojem će sudjelovati mnoge neafirmirane grupe  pa je tako ta večer rezervirana za njih.
U nedjelju Dan grada obilježavamo svečanom misom u župnoj crkvi, a popodne 2. gradskim špancerom i 2. gradskim kotlićima na ribnjaku „Zelešće“. U M. Središću kretat će se rubnim dijelovima mjesta, iz Peklenice , Križovca, Hlapičine  i Štrukovca će skupine ljudi krenuti prema ribnjaku gdje će biti cilj i daljnje kulinarsko druženje. Kotlići ove godine neće biti natjecateljskog karaktera, bit će prilika da se prezentiraju sve udruge grada i svi oni koji će se organizirati, a grad će u nekim kulinarskim  dijelovima biti sponzor. Svaki sudionik dobit će zahvalnicu i  gradsku pregaču. Istovremeno će se na ribnjaku i nekim drugim  gradskim lokacijama održavati i likovna kolonija čiju je organizaciju preuzela Milena Petković. Nada se da će se uključiti velik broj, barem tridesetak afirmiranih slikara koji će ono što naslikaju pokloniti Gradu.
Znači, niz aktivnosti, za svaki uzrast ponešto, na različitim lokacijama. Termini se neće poklapati pa se nadamo da će se svaki graðanin na svoj način uključiti u neku aktivnost.
Ponavljamo Gradonačelnikove riječi i pozivamo vas na druženje: „DAN GRADA JE DAN SVIH GRAÐANA!“