Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine u cijelome svijetu. Toga dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Iako se Dan žena gleda kao komercijalni blagdan, on zapravo predstavlja “borbu” koju su žene morale podnijeti da bi se izborile za svoja prava.

Kada se spomene riječ ŽENA prvo na što pomislimo su osobine koje čine jednu ženu: požrtvovnost, marljivost, humanost, solidarnost, nježnost, uspješnost….žene su uistinu čudesna bića.

Međunarodni dan žena je prigoda da s posebnim simpatijama pristupimo nježnijem spolu, da im se iskaže poštovanje i zahvalnost za njihova velika djela koje čine. Tom prigodom gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak izrazio je zahvalnost ženama koje čine značajan dio Tekstilne indrustrije, žene koje se bave uslužnim djelatnostima, žene koje nesebično i sa punim povjerenjem na neki način odgajaju i stavljaju djecu na pravi put počevši od dječjih vrtića, pa tokom školovanja u Osnovnim školama, ženama koje požrtvno njeguju bolesne, starije, nemoćne osobe.  Gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je tvrtku P-M.T.Č. iz Murskog Središća,  trgovinu Konzum, Osnovnu školu Mursko Središće, dječje vrtiće s područja grada, Dom zdravlja Mursko Središće, te tom prigodom svakoj ženi poklonio simbol naklonosti i divljenja -crveni karanfil.

Grad Mursko Središće će i nadalje svake godine posjetiti drugu tvrtku na području grada I ujedno darovati žene.

Drage žene, poštovane sugrađanke čestitam Vam Međunarodni dan žena sa željom da i dalje hrabro ostvarujete svoje snove i ciljeve.